加入收藏 在线报名
网站首页 学校概况 师资力量 课程设置 教学内容 教学环境 精彩课堂 模拟试卷 学员风采 联系我们 论坛
今天是:
英语
高数
计算机
文综
考试真题
考试书籍
安徽省2016年普通
安徽普通高校专升本相关
学习专升本方法
获得本科学历的意义
4种学历专升本途径介绍
对安徽省专升本考试实施
普通高校专升本相关内容
普高专升本报名流程
>>更多

合肥步步升培训学校

联系电话:63633998

     63628918

咨询地点:

东方广场B座7层(徽州大道396号,中信银行楼上)

 

QQ:800003978

 
考试真题
 
2012年安徽专升本真题

添加时间: 2012-5-7 15:21:16 来源: 作者:合肥步步升教育 点击数:3938


英     语


注意事项:
1.试卷共8页,请用黑色签字笔答题,答案写在答题纸上,写在试卷上无效。
2.答题前请将答题纸上密封线内的项目填写完整。

PartI  Vocabulary and Structure(1 point each;30 point in all)
Directions: There are 30 incomplete sentences. You are required to complete each one by deciding on the most appropriate word or words from the four choices marked A,B,C and D,and then write the write the corresponding letter on the Answer sheet.

1.—Hello, ____ Kate?
  —Yes, speaking.
A. is this         B. is that        C. are you        D. is it
2. By the time I got home, my mother ____ to bed.
A. went       B. was getting    C. had gone   D. has gone
3 ____ everything  ____ ,it was not a bad holiday.
A. brining--into effects  B. learning--by heart  C. petting--into practice  D. taking--into account
4. When waiting at a bus stop for a long time, most people often look ____  and asleep.
A. bored            B. surprised         C. excited          D. amused
5. ____  the effective method , I answered all the questions correctly.
A. Thanks to        B. In case of         C. As well as        D.Apart from
6. If you are like most people , your intelligence ____ from season to season.
A. turns                B. change          C. varies            D. ranges
7. No cream hot me, thanks. I am ____  a diet.
A. in               B. on                  C. from                     D. off
8. ____  really worries George is that his parents expect too much of him.
A. What            B. This                 C. Whichever                D. It
9.Mary loves Jazz, and she has played ____ for years.
A. piano            B. a piano               C. one piano                D. the piano
10.Ted made up has mind soon and accepted the invitation ____ .
A. without hesitation    B. without doubt   C.without understanding    D. without exception
11.It is good manners ____  help to others when they are in need.
A. to obtain           B. obtaining        C. to offer            D. offering
12. ____ you've grown your favorite flowers, the following job is to take care.
A. Although           B.  Before         C. While             D.
13. Huangshan Mountain is really a magnificent place for an enjoyable and ____  vacation.
A.dull             B. annual          C. relaxing           D. noisy
14.Laura ____ her parents travel abroad once a year.
A. and             B. together with        C. as well as           D. accompanied by
15.—Who broke the window ?
  —Not me—It must have been ____ else.
A. someone            B. anyone         C. everybody          D. nobody
16.Some people are willing to rend ____ cars instead of new ones to save money. 
A. abandoned          B. parked          C. used               D. broken
17. Jack, the boss, asked Steven to leave — ____ , she was filed.
A.what's more    B.in other words    C.on the contrary      D.in addition
18.On hearing the joke, we all  ____  laughter.
A.broke out    B.burst into   C.held back    D.gave off
19.Mike takes a walk everyday. ____ is good for his health.
A.that      B.what    C.which     D.as
20.Only in this way ____ the plan successfully.
A.we can carry out      B.we can agree on
C.can we agree on       D.can we carry out
21 .It was when Tom got to the office ____ the telephone rang.
A.Which   B.that     C.how     D.what
22.One of the first known methods of advertising is the outdoor ____ .
A.display   B.Journey  C.exercise   D.adventure
23.Sometimes, to admit ____ something wrong is not that difficult.
A. doing        B.having done          C.to have done         D.to do
24. ____ , I'm busy at the moment. Can I call you back latter?
A. Luckily         B.Theoretically         C.Generally        D.Actually
25.It is so considerate of you to come and see me ____ at the airport.
A.away          B.off        C.through         D.out
26.I can't sleep at night.I've been under____ recently because of the examination.
A.consideration     B.control     C.discussion    D.pressure
27.I wish to apply for the position ____ in yesterday's newspaper.
A.to advertise   B.advertised     C.to be advertised     D.advertising
28.The manage suggested that the meeting ____ till next week.
A.is postponed        B.has been postponed
C.was postponed       D.be postponed
29.Listening to light music can help patients make a(n) ____ after an operation.
A.mistake       B.impression      C.recovery       D.living
30.-May I ask you some questions?
  -Sure,____ ,please.
A.Go ahead    B.It's depends      C.Come on       D.I see.

Part II   Cloze (1 point each;15 points in all)
Directions: There are 15 blanks in the following passage.in. For each blank there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and write the cor res ponding letter on the Answer Sheet.

   Anne-Marie Garrard was shocked when it was announced that she had won the Personal Assistant of the Year award."The other __31__ seemed to be very strong, and I have to say I found the selection really __32__ ," she says,"I don't think I had __33__ of the chance to win.__34__ I heard my name, my legs were __35__ weak that I could hardly stand up." She laughs.
   So how was "the best" personal assistant __36__ from a group of extremely good and very different individuals? The __37__ decision was reached after a whole day of tests,interviews and exercises. Garrard believe the skills she uses __38__ her job helped her to perform well. __39__ , although most of her work is for her company's Managing Director, she works for six bosses __40__, so she always tried to be __41__ for anything that might happen.
Now her firm has __42__ for its summer break, __43__ Garrard is going to relax. __44__ it opens again, there is a pay rise waiting for her. But Garrard is never satisfied with what she has achieved. "There's always __45__ for personal development. You must keep trying to improve," she says.
31. A. judges          B. candidates      C. listeners           D. directors
32. A. hard            B. boring         C. simple            D. safe
33. A. some           B. none           C. any              D. neither
34. A. Unless          B. When          C. Until             D. Whether
35. A. rather           B. very           C. too              D. so
36. A. kept            B. protected       C. chosen            D. prevented
37. A. final            B. sudden         C. easy             D. temporary
38. A. from            B. by            C. off               D. in
39. A. In short         B. For instance     C. At last            D. As a result
40. A. in all           B. for all          C. above all          D. at all
41. A. cared           B. paid           C. prepared          D. known
42. A. opened         B. closed          C. resumed          D. returned
43. A. and            B. or             C. because           D. if
44. A. Whenever       B. Wherever       C. As far as          D. As soon as
45. A. money          B. room           C. award            D. Future

Part III   Reading Comprehension (2 points each; 50 points in all)
Section A
Directions: There are four passages in this section. Each passage is followed by five questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and write the cor res ponding letter on the Answer Sheet.

Passage 1
"Trend-benders"(反潮族)are people who try to bring old styles back to life, and they encourage people to make some changes in their lifestyles.
   Trend-benders ride their bikes to work even though they can afford cars, and they write letters instead of e-mail and read paper books instead of e-books.
 Some trend-benders want to raise awareness about their passion and encourage others to act in the same way. For them, "bend the trend" is a social movement that invites everyone to make a lifestyle change. For example,they example to work by bicycle instead of going by car,to reduce greenhouse gas emissions(排放).
When it comes to reading,trend-benders have their own ideas." Both paper books and e-books have their appeal. However the beauty and attraction of real books. I even like the smell! E-books lose something—just like the difference between enjoying video at home and seeing a movie in the theater."
46. "trend-benders" are those ______.
   A.who like driving to work
   B.who enjoy reading e-books
   C.who try to bring old styles back to life
   D.who try to enjoy the comforts of modern life
47. " Bend the trend" is a social movement that encourages people ______.
   A.to change their lifestyles        B.to read electronic books
   C.to travel by car               D.to write e-mail
48. Why do some trend-benders travel to work by bicycle instead of going by car?
   A.Because they are concerned about environment protection.
   B.Because they want to save money to buy a greenhouse.
   C.Because they want to improve their physical health.
   D.Because they are too young to afford cars.
49. According to trend-benders,real books ______.
   A.have no smell         B.have their appeal
   C.are not easy to lose     D.are less attractive than e-books
50. Which is the best title for the passage?
   A.People Trying to Bring Old Styles Back to Life.
   B.Advantages and Disadvantages of E-books.
   C.The Beauty and Attraction of Real Books.
   D.A Social Movement of Traveling by Bike.

Passage2
   Swapping postcards has become an interesting hobby for people who are curious about the big world in which they live .Swapping postcards can keep pen friends in touch .A postcard is a simple and beautiful way for someone to share his thoughts and memories .
There are some great websites that can help one develop his interest in postcard swapping .For example,postcrossing.com,started in 2005 by a Portuguese citizen,is a free website that connects people who share a passion for swapping postcards.If you want to receive postcards from other members ,you should e-mail a postcard to the address sent by the website after registration(注册) .After the individual confirms that he has received the card, your name will be added to the list of people to receive postcards .
Swapping postcards with people in other countries is also a great way to learn about the world;each postcard can be a window to another culture. It is like bringing the world to your mailbox.
Fiona, a member of postcrossing.com,says,''I love swapping postcards!Although it seems quite time-consuming to pick one ,write it and post it ,it is the amusement of receiving a flash of sunshine or humor that makes it worthwhile.''
51.The underlined word ''Swapping''in Paragraph 1 means ____ .
A.exchanging     B.designing     C.collecting    D.writing 
52.The first paragraph tells us that ____ .
A.postcards are simple and beautiful
B.Swapping postcards is a hobby for all people
C.Swapping postcards can keep pen friends in contact
D.Those who swap postcards have lost interest in the real word
53.Which of the following is true of postcrossing.com?
A.Its members should pay for registration
B.It was created for a particular purpose
C.Its members can share different hobbies
D.It was started by a group of citizens
54.When will your name be added to the list of people to receive postcards on postcrossing.com?
A.After one confirms the reception of your postcard.
B.After you e-mail your first postcard.
C.After you register on the website
D.After one receives your address
55.In Fiona's eyes,swapping postcards is ____ .
A.time-saving  B.labor-saving  C.worthwhile  D.humorous

Passage 3
   Listening is an extremely complex communicative activity. In order to have a better understanding, to anticipate what is coming is very important.An effective listener should continuously develop more or less specific readiness for what will come next. If a listener hears what he has expected, it will be much easier for him to receive the information.But if what he hears is totally out of his expectation,he will fail to get the message.
The skill to anticipate what is coming in listening comprehension depends largely on the listener's familiarity with the theme(主题)of the message.It also depends on the listener's knowledge of the speaker as well as the situation.
Obviously, when we listen to something that we already have some information about, it is generally much easier for us to take in the new information .Therefore,pre-listening preparation seems to play an important role in increasing our comprehension .Before actual listening ,we could perhaps first give some thought to the topic ,discuss it with others ,and then read some related material and do some vocabulary work. If we could make ourselves fully prepared for the coming talks or lectures,we are more likely to become effective listeners.
Of course,readiness beforehand is not at all enough .Active thinking must take place all the way through .In fact ,we should always try to think ahead of the speaker.
56.The passage is most possible taken from ____ .
A.a novel     B.a textbook     C.a news report    D.a fashion magazine
57.What is the first paragraph mainly about?
A.How to think actively in listening comprehension.
B.How to develop specific readiness before listening.
C.The skills in anticipating in listening comprehension.
D.The importance of anticipating in listening comprehension.
58.The skill to anticipate in listening comprehension depends largely on ____ .
A.the listener's emotion
B.the difficulty of the message
C.the listener's communicative skills
D.The listener's familiarity with the topic
59.In order to anticipate ,the first thing to do before actual listening may be  ____ .
A.do some vocabulary work
B.think about the topic
C.read some related material
D.discuss the topic with others
60.What is the author's attitude towards anticipating in listening comprehension?
A.Neutral.     B.Positive.     C.Negative.      D.Critical.

Passage 4
When men get stick,they act like babies ,say  women . But maybe the fairer sex should learn something useful from these guys ----it could save their lives, say researchers at the University of Michigan.
When women have a heart attack ,they’re  more likely to put off  seeking help the men ,and after an attack,they’re less likely to take steps to improve their health . What’s the reason for the different responses? The results of a survey suggest that women are too tough; they think heart problem are simply not a big deal . When Steven Erickson and his colleagues asked 348 men and 142 women who had been admitted to the hospital for a heart attack about their symptoms and medication (用药情况),they found that even though the women had more symptoms and were taking more medicine they rated their disease as being no more severe than the men did .
For more on women and heart disease ,go to www.americanheart.org.
61. The underlined expression "the fairer sex" in Paragraph 1 refers to ____ .
A. men      B. babies      C. women      D.researchers
62. The fairer sex should learn something useful from the guys to  ____ .
   A.save others' lives           B.take less medicine
   C.seek help when sick         D.act like babies when sick
63.When women have a heart attack, ____ .
  A.they take it seriously        B.they have less symptoms than men
  C.they take no medicine       D.they're more likely to delay seeking help
64.How is the second paragraph organized?
  A.By defining.                   B.By classifying.
  C.By comparing and contrasting     D.By analyzing cause and effect.
65.According to the passage,you may ____ to find more information about women and heart disease.
  A.conduct a survey                  B.consult your doctor
  C.turn to researchers in person         D.go to a particular website


Section B
Directions:The following is a short passage about how to find friends on the Internet.After reading the passage, you are required to complete each of the five statements within three words. The answers are required to be written after the corresponding numbers on the Answer Sheet.   
                  Finding Friends on the Internet
  Many students want to find friends on the Internet as a way of practicing their language skills and learning more about new cultures. With the Internet, finding friends has become much easier.
  Here are some tips on finding on the Internet:
◇ Search the Internet for reputable(声誉好的)services. Look for reviews of such sites to learn more about others student’experiences. Don’t join a service until you have done research.
◇ Check to see if you can use a nickname, instead of your real name, to protect your number and birthday.
◇ Stop contact with others if you feel uncomfortable with the topics of the conversation.
◇ Try to use the language you are studying when communicating with others. Asking appropriate questions will also help you learn about other cultures. Remember: To understand a whole culture, you have to talk to many people.
66. Finding friends online may help students______ their language skills and learn more about new cultures.
67. Before you join an Internet service, you have to ______.
68. To protect your identity online, you’d better not use your ______.
69. Giving ______ information to anyone online could be dangerous.
70. Talking to many people is necessary for one to understand a whole ______.   

Part IV  Translation (5 points each; 30 points in all)
Directions: Read the following passage and translate the underlined sentences into Chinese. Remember to write your translation in the corresponding space on the Answer Sheet.
  (71)Can love really last a lifetime? Absolutely. (72) But only if you believe the fairy tale of living happily for ever. A team of scientists recently found that (73) romantic love involves chemical changes in the brain that last 12 to 18 months. After that, you and your partner are on your own. Relationships require maintenance. (74) Pay a visit to nursing home if you want to see proof of lifelong  love. Recently I spoke to an old man whose wife of 80 years was suffering from advanced Alzheimer’s disease. (75) He came to sit with her every day and hold her hand. “she’s been my best friend since high school,”(76) he told me," We made a promise to stick together." Now that is a love story.
注释:nursing home 养老院;Alzheimer’s disease 老年痴呆症  

Part V  Writing (25 points)
Directions: You are required to write A Welcoming Speech according to the given information in   at least 100 words. Remember to write it in the corresponding space on the Answer Sheet.
背景:林翔是某本科高校的学生会主席,在欢迎“专升本”新同学的活动中致欢迎辞。
要求:请为林翔写一篇英语欢迎辞,要求内容包括:
1)表示欢迎与祝贺;
2)提出一些学习、生活等方面的建议;
3)表达良好的祝愿。

 

 

英语参考答案及评分参考

I.词汇与结构(本项共30分,每题1分)
1.B    2.C    3.D    4.A    5.A   6.C    7.B    8.A    9.D    10.A
11.C    12.D    13.C    14.A    15.A   16.C    17.B    18.B    19.C    20.D
21.B    22.A    23.B    24.D    25.B   26.D    27.B    28.D    29.C    30.A

II.完形填空(本项共15分,每题1分)
31.B    32.A    33.C    34.B    35.D   36.C    37.B    38.D    39.B    40.A
41.C    42.B    43.A    44.D    45.B

III.阅读理解(本项共50分,每题2分)
Section A
Passage 1: 46.C     47.A      48.A     49.B      50.A
Passage 2: 51.A     52.C      53.B     54.A      55.C
Passage 3: 56.B     57.D      58.D     59.B      60.B
Passage 4: 61.C     62.C      63.D     64.D      65.D
Section B
66.practice/practise     67.do your research/do some research/do research
68.real name        69.personal/real/private        70.culture

IV.翻译(本项共30分,每题5分)
71.爱真的能永恒吗?绝对可以.
72.但是只要你相信童话般的幸福生活能够永恒.
73.浪漫的爱情会使人脑产生持续12至18个月的化学反应。
74.如果你想见证永恒的爱情,就去养老院看看吧。
75.每天他都来陪她坐着,握着她的手。
76.他告诉我说:“那时我们就发誓,要永远在一起。”
【评分参考】
1.译文准确、连贯通顺,得5分;
2.译出句子主要结构,译文基本准确、通顺,得3-4分;
3.译出句子主要结构,但出现关键内容误译、漏译或不译,得0-2分。
说明:译文仅供参考。

Ⅴ.写作(本项共25分)
Dear new friend,
   Good morning!
   I’m very happy to express our  warmest  welcome to you on behalf of the Students Union. You’ve passed the entrance exam and will continue your study here .Congratulations!
   Here you’ll meet more learned professors,hardworking students and helpful friends;you’ll also face new challenges. If you can adapt yourselves to the new surroundings as soon as possible,you’ll achieve new success. It’s necessary to establish better study habits and good relationship with teachers and classmates. All the members of the students Union are good help you. We also expect you to join us and help other students .I’m sure we can learn a lot from each other and improve together.
Best wishes!
【评分参考】 
本题总分25分。
1. 称呼及问候(共2分)
1) 内容完整、且表达正确,得2分;
2) 内容完整、且表达有误,得1分;
3) 内容只涉及其中一项,表达正确,得1分;
4) 无此项内容,得0分。
2. 欢迎与祝贺(共4分)
1) 内容完整、且表达正确,得4分;
2) 内容完整、且表达有误,得3分;
3) 内容只涉及其中一项,表达正确,得2分;
4) 内容只涉及其中一项,且表达有误,得1分;
5) 无此项内容,得0分。
3. 学习、生活等方面的建议(共17分)
1) 内容充实,语言通顺,表达正确,无语法、拼写等错误,得15—17分;
2) 语言表达清楚,语句基本连贯,有少量语法、拼写等错误,得11—14分;
3) 语言表达基本清楚,语句基本连贯,有较多语法、拼写等错误,得7—10分;
4) 语言表达不清楚,语句不连贯,语法、拼写等错误太多,关键字出现,得3—6分;
5) 语言表达不清楚,语句不连贯,语法、拼写等错误太多,关键字也未出现,得1—2分;
6) 内容与题目要求毫无关联,得0分。
4. 良好祝愿(共2分)
1) 表达正确,无语法、拼写等错误,得2分;
2) 表达欠妥,且有语法、拼写等错误,得1分;
3) 无此项内容,得0分。

 

 


  

 

步步升论坛 | 步步升会计培训 | 腾讯企业QQ
返回首页 | 学校概况 | 师资力量 | 课程设置 | 教学环境 | 精彩课堂 | 模拟试卷 | 员工风采 | 联系我们 | 论坛
Copyright @ 1999-2013 合肥步步升教育 Inc All Rights Reserved
地址:合肥市包河区徽州大道396号东方广场B座7层(中信银行楼上) 电话:0551-63633998 、63628918 传真:0551-63633998 E-mail:420323709@qq.com
您是本站第位访客  1024*768显示最佳 皖ICP备12001427号
收缩